Utdelningen av Tenzingpriset 2013

Den 14 november delades det femte Tenzingpriset ut till en vägledare bakom en stor prestation. Årets pristagare blev Annika, Aleksandra, Jenny och Matilda från Agentfirman!

I år gästades prisutdelningen på Musikaliska av närmare 400 personer som kom för att se årets Tenzingprisutdelning. Årets konferencier var fantastiske äventyraren Oskar Kihlborg som ledde ceremonin och som gav publien en resa i tíden. Årets ceremoni uppmärksammade nämligen 60-års jubileumet av bestigningen av Mount Everest och under kvällen fick gästerna inblick i vad som hänt kring Mount Everest sedan dess. I London den 29 maj tidigare firades jubileumet rejält och några som fanns på plats där var huvudpersonernas söner; Pete Hillary och Jamling Norgay. Oskar visade under ceremonin en film då han på jubileumsdagen i maj träffade de båda herrarna i London för en pratstund.

 

Pratstunder blev det även under ceremonin med de nominerade på scenen och vi fick äntligen svar på varför Pudding kallas för just Pudding. Alla väntade dock på kvällens höjdpunkt som såklart var själva prisutdelningen. Spänningen var hög - vem skulle bli årets Tenzingpristagare? Det stod mellan Agentfirman, Anders Pudding Weiderstål, Arash Pournouri och Elisabeth Solin.

 

Som representant och talesperson för juryn delade äventyraren Renata Chlumska ut priset till strålande glada och mycket rörda Agenttjejer i ljudet av publikens jubel då det stod klart att de är 2013 års Tenzingpristagare. De här var så oväntat sa Aleksandra efteråt, men vi är så glada!

 

Vi vill rikta ett stort tack till alla gäster som kom och bidrog till en underbar kväll liksom vår fantastiska jury, de nominerade, kapellmästaren Andreas Kjäll med musiker och de härliga artisterna på scenen!