Här är årets nominerade

Årets nominerade är materialaren i hockeylandslaget som blev fadersgestalt, hjärnan bakom Sveriges bejublade musikexport, de ständigt omhändertagande agenterna och mentorn till Sveriges fotbollsikon. Anders "Pudding" Weiderstål, Arash Pournouri, Agentfirman Planthaber/Kildén/Mandic och Elisabeth Solin är de nominerade till Tenzingpriset 2013- här har ni årets nominerade till Tenzingpriset!

Bakom varje betydande framgång finns en vägledande person. Någon som borde uppmärksammas och uppmuntras. Vi är därför stolta över att kunna presentera de nominerade till den femte upplagan av Tenzingpriset. Årets skara fantastiska människor  nominerade till Tenzingpriset 2013 är:

 

ELISABETH SOLIN, mentor till damfotbollslandslagets förbundskapten Pia Sundhage. När Pia, vår största damfotbollsprofil genom tiderna sadlade om till tränare för KIF Örebro 2005, behövde hon en mentor och ett bollplank utanför klubben som kunde hjälpa henne med ledarskapsfrågor. Att vara äkta är viktigt för Pia som lever efter mottot: "I became what I was practicing".

 

ARASH POURNOURI, manager till den världsberömde houseartisten Avicii alias Tim Bergling. Varumärket Avicii började byggas våren 2008 då klubbarrangören för Café Opera Arash (Ash) Pournouri hörde hans musik på en blogg. Efter att ha tagit kontakt med Tim via facebook för en förutsättningslös fika började Ash genom sitt kontaktnät hjälpa Tim med diverse saker och blev snart hans manager.

 

AGENTFIRMAN PLANTHABER/KILDÉN/MANDIC. Agentfirman startade sin verksamhet vid millennieskiftet lite av en tillfällighet då några av landets främsta skådespelare sökte efter en bra agent. En agent som hittar roller med möjligheter och stöttar karriären, tar ansvar för avtal och logistiska detaljer, läser manus och ger strategiska råd.  Med åren har det varit många skådespelare, manusförfattare och regissörer som knackat på deras dörr. Idag är stallet fullt då de numera fyra tjejerna bakom Agentfirman företräder 90 klienter i Sveriges, Norges och Danmarks toppskikt av skådespelare, manusförfattare och regissörer.

 

ANDERS "PUDDING" WEIDERSTÅL. Mannen, myten och legenden Pudding har varit Hockeylandslaget Tre kronors materialförvaltare sedan mer än 30 år tillbaka. Pudding är den som känner de flesta av våra stora hockeystjärnor. Med åren har han blivit en fadersfigur som i många fall följt grabbarna redan från juniortiden och sett dem utvecklas.  Det är viktigt för Pudding att alla mår bra och han lägger också alltid extra kraft på att stötta och ta hand om dem som är nya och kanske lite osäkra i gruppen för att få in dem i gemenskapen.

 

Kriterier för priset

För att bli en pristagare av Tenzingpriset vill vi att personen ska representera ett samhällsintresse och vara en förebild för andra verksam i Norden. Liksom Tenzing Norgay är pristagaren ödmjuk, skapar personliga och respektfulla relationer med sin omgivning och leder sin uppdragsgivare till framgång utan att för den skull vara självutplånande.