Utdelningen av Tenzingpriset 2012

Den 22 november delades det fjärde Tenzingpriset ut till en vägledare bakom en stor prestation. Årets pristagare blev Gillis Lundgren, de platta paketens pappa. Se bilder nedan.

Många var de gäster som kom till Musikaliska för att se årets Tenzingprisutdelning. Efter en fantastisk inledning av barnen Lykke och Leonardo startade årets konferencierer Renata Chlumska och Oskar Kihlborg ceremonin och delade med sig av minnen från deras Mount Everest bestigningar men även från tidigare Tenzingprisutdelningar.

 

Det bjöds på musikalisk underhållning från både gitarristen Emil Ernebro och musikal- och melodifestivalstjärnan David Lindgren tillsammans med kören In Grace. Liksom 2011 fick vi besök av förra årets pristagare Ludvig Strigeus, IT-akitekten bakom Spotify, som berättade hur året som Tenzingpristagare varit. Alla väntade dock på kvällens höjdpunkt som såklart var själva prisutdelningen. Spänningen var hög - vem skulle bli årets Tenzingpristagare? Det stod mellan Anders Wall, Anders Pärson och Mikael Junglind, Gillis Lundgren samt Görel Hanser.

 

Till varma applåder intog till slut Gillis Lundgren, de platta paketens pappa, scenen då det stod klart att han är 2012 års Tenzingpristagare. Hela Gillis familj var på plats för att gratulera sin pappa, liksom vänner, övriga gäster och media. Med famnen full av blommor, diplom, prisstatyetten Vägledaren och checken på 100 000 kronor var det en glad Gillis som tackade för priset. Efter ceremonin vidtog festligheter med mat, dryck och mingel.

 

Vi vill rikta ett stort tack till alla gäster som kom och bidrog till en underbar kväll liksom vår fantastiska jury, de nominerade, kapellmästaren Andreas Kjäll med musiker och de härliga artisterna på scenen!

 

Se mer på bilderna nedan. Klicka på en bild för att starta bildspelet och se bilderna större.