Utdelningen av Tenzingpriset 2011

Den 23 november delades det tredje Tenzingpriset ut till en vägledare bakom en stor prestation. Årets pristagare blev Ludvig Strigeus! Se mer på bildspelet nedan.

Det var många gäster som kommit till Musikaliska för att se årets Tenzingpristagare utses. Efter en energifylld inledning av konferenciern Oskar Kihlborg showade Maria Möller och violinisten Oscar Trietler för att sedan låta programmet gå över till filmer om de nominerade med prisutdelningen som final. Till sist stod det klart att årets pristagare blev IT-arkitekten bakom Spotify Ludvig Strigeus.

 

Med varma applåder och ett fantastiskt hyllningstal från juryns Angeles Bermudez Svankvist var knappt ett öga torrt då Ludvig tog emot statyetten, prischecken på 100 000 kronor samt diplom och blommor.

 

Efter detta känslorus släppte bandet loss med Maria Möller på scenen tillsammans med Värmlands Nationskör från Uppsala Universitet i ett medley där de sjöng bland annat Ain't no mountain high enough, en passande avslutning på en fantastisk ceremoni. Sedan tog festligheter och mingel vid. 

Ett stort tack till alla gäster som ville komma samt jury, de nominerade och artister på scenen!

 

Se mer på bilderna nedan. Klicka på en bild för att starta bildspelet och se bilderna större.